Opleidingen

Ambtelijk secretaris, oef, saai! Welnee joh!
Vraag het een willekeurig ambtelijk secretaris. Die zal je melden dat het een enorm dynamisch en leuk vak is.

Omdat:

  • je  in een team (ondernemingsraad, medezeggenschapsraad) samenwerkt aan (medezeggenschaps)resultaten
  • je in de functie van ambtelijk secretaris verschillende rollen kunt aannemen zoals secretaris, organisator, procesbegeleider, adviseur, coach.
  • je veel leert over de organisatieprocessen zoals HR, productie, marketing.
  • je veel kennis opdoet over de juridische kant van een organisatie: Wet op de Ondernemingsraad, Arbowet, Cao, Ondernemingsrecht etc.
  • je veel over jezelf leert (als je samenwerkt met anderen, in je rol en je positie) en over (het beïnvloeden van) groepsprocessen
  • je (bijna) alles komt te weten over hoe de organisatie zich wil ontwikkelen (o.a. ingegeven door externe economische en maatschappelijk ontwikkelingen)
  • ………(vul zelf maar in).

 

Heb je ambitie om ambtelijk secretaris te worden? Schrijf je dan in voor een van onze leergangen of een of meerdere modules.
Onze leergangen en modules zijn een resultaat van zorgvuldig onderzoek naar de benodigde kennis en vaardigheden om de diverse rollen binnen het vak van ambtelijk secretaris te kunnen vervullen. Theorie, oefeneningen, werkvormen, rollenspellen wisselen elkaar binnen de leergang op een af. De rode draad is de voortdurende vertaling naar de praktijk. Want daar moet het immers gebeuren.

Een module of een leergang gaat altijd door. Bij weinig deelnemers kan het zijn dat we de vorm aanpassen. Uiteraard informeren we je hier over.

De prijsstelling van onze leergangen en modules zijn gebaseerd op de kosten voor trainer(s), accommodatie, cursusmateriaal en tussentijdse begeleiding.

Al onze leergangen zijn gecertificeerd door VASMO, de beroepsorganisatie voor ambtelijk secretarissen medezeggenschap.